Mosd meg, hámozd meg, vágd negyedekbe vagy nyolcadokba (mérettől függően), és öblítsd le jól a burgonyát! Sós vízben főzd 15-20 percig (burgonyától függ) egész puhára, a főzővízhez add hozzá a krumpli héját is egy fűszerzsákban vagy nagy fém filterben!
Szűrd le a megfőtt krumplit, óvatosan rázogasd meg a szűrőt, hogy pürés-darabos legyen a széle, és hagyd kihűlni! Tedd át egy tepsibe, és kacsazsírral (az eredeti recept szerint olíva olajjal) süsd 190 C fokon kb. egy óráig, amíg gyönyörű piros nem lesz! Közben néha kavard meg, hogy mindenhol belepje a zsír és egyenletesen süljön!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
A megjegyzésed a blog moderátorának jóváhagyása után fog megjelenni. (Sajnos nagyon sok spam érkezik.)