2010. szeptember 1., szerda

Karalábé, répakrém

Kaptam jó sok zöldséget. Kertit, csúnyát, cserében viszont nem génmódosított klónokat, hanem földes-saras, girbe-gurba répákat, plusz két szép karalábét. Nem vagyok ellensége a répának, de egyedül a pép állagot tartom belőle nagy mennyiségben fogyaszthatónak, máshogyan csak egy-egy darab kerülhet az ételbe. A karalábé előtt szintén értetlenül álltam, mit lehet ezzel kezdeni?! Az eredmény az lett, hogy a karalábé belsejét kivájtam, a nem túl fás részeket a répával együtt megfőztem, adtam hozzá sót és fehérborsot, majd botmixerrel összepépesítettem. A kivájt karalábé-héjba egy kis pirított bacont csavartam, majd a fennmaradó üreget a pép és reszelt sajt keverékével töltöttem meg. A tetejét megszórtam még egy kis sajttal, és bevágtam a sütőbe 20 percre. A sült gömböket a fennmaradó répakrémmel tálaltam. Friss petrezselyem és bazsalikom szép szín- és íz bolyongást adott az egészhez.

1 megjegyzés:

  1. Finom volt a szalonnás ízesítés, de maga a zöldségpép is - amolyan vadasos, pikáns. A karalábét rendesen meg kell hámozni, hogy ne maradjon rajta a keményebb külseje...

    VálaszTörlés