2010. augusztus 8., vasárnap

Kernyérsütés: no-knead bread

Néhány éve világszerte kultusszá vált a New York Times által közölt, gyúrás nélküli kenyérsütési eljárás, amely a hosszú idejű kelesztéssel és a folyós állagú tésztával igencsak szokatlan módszernek tűnik, de a végeredmény csodás: ropogós héjú, lukacsos, ugyanakkor tömött szerkezetű kenyereket lehet így sütni, amelyekről nekem valahogy mindig Olasz- és Spanyolország jut eszembe.



A hozzávalók egész- illetve fél adag elkészítéséhez:

Egész adagFél adag
530265gliszt
6 (=0.5 tk por)3 (=0.25 tk por)gfriss élesztő
1.50.75tk.
3.751.87dlvíz

Az elkészítés vázlatpontokban:
- összekever
-12 h erjedés
- hajtogat
- 30 perc - 2 h pihentetés
- sütő + edény -> 250 C
- 30 perc lefedve süt
- 20 perc fedő nélkül süt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzésed a blog moderátorának jóváhagyása után fog megjelenni. (Sajnos nagyon sok spam érkezik.)