Elburjánzott a petrezselyem, és az a bizarr ötletem támadt, hogy készítek belőle egy pestot. Igencsak tartottam az eredménytől, de azt kell mondanom, hogy ez a változat vetekszik a megszokott bazsalikom-szuszpenzióval, sőt a könnyedsége révén nekem bizonyos tekintetben jobban is ízlik. Nem annyira markáns az íze, a dió szépen belesimul, a chili pedig ad neki egy csavart.
Az alapanyagok:
1 nagy csokor petrezselyem levelei
fél dl. olíva olaj
egy kis marék dió olíva olajon megpirítva
1 ek. reszelt parmezán, vagy ennek megfelelő darabolt változat
1 csipet só (óvatosan, mert csak később kezd oldódni, könnyű elsózni!)
fél csili apróra vágva
Tedd mindezt egy aprítógépbe (nekem a botmixeremhez van egy ilyen kis tégelyes-késes megoldás) és pépesítsd. Szorgalmi feladat: facsarj bele egy csepp (de tényleg csak egy csepp) citromlevet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
A megjegyzésed a blog moderátorának jóváhagyása után fog megjelenni. (Sajnos nagyon sok spam érkezik.)