Hozzávalók 3 pizzához:
Tészta:
650 g liszt
fél kocka élesztő
langyos víz
só
Feltét:
3 nagy paradicsom
mozzarella
sonka
kerti fűszerek (oregánó , bazsalikom)
olíva olaj
Készítsük el a tésztát, kelesszük kb. 40 percig, gyúrjuk át, osszuk szét a pizzáknak való tészta-adagokat, lapítsuk minél vékonyabbra, pihentessük 5-10 percig, majd ha úgy érezzük, vastagabb lett ez idő alatt, akkor nyomkodjuk laposabbara, ezután kenjük meg a pürésített paradicsommal, szórjuk rá a sonkát és a mozzarellát, szárított oregánó is mehet rá és egy löttyintésnyi olíva olaj. Kemence hiányában tegyük 220(?) fokos sütőbe negyed órára. Tálaláskor tegyük rá a friss zöldfűszereket.
Legközelebb magasabb hőmérséklettel próbálkozom és csak néhány percig sütöm, a fenti módon túl ropogós, viszont sápadt fehér lett a pizza. Az is lehet, hogy a mozzarellát csak a sütés végefelé rakom rá, hogy ne folyjon szét és a legvégén ráeresztem a grill funkciót is, hogy aranybarnává váljon a cucc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
A megjegyzésed a blog moderátorának jóváhagyása után fog megjelenni. (Sajnos nagyon sok spam érkezik.)