2009. március 10., kedd

Curry, kókusz, zölddió

Egyszerű étel, leszámítva a kókuszdió felbontását, amelyhez egy szakértő bennszülött hiányában véső, kalapács és sok kitartás szükséges.


Hozzávalók (kb. 2 személy részére):
1 padlizsán
1/2 fej brokkoli
1 kókuszdió
2 dl tejszín
1 narancs
gyömbér
curry
fehérbors
chili

olíva olaj
zölddió lekvár
barnarizs

Karikázd fel a padlizsánt és rakd be a sütőbe, süsd 10 percig kb. 200 fokon! Közben az általad preferált módszerrel nyerd ki a kókusz levét, szabadítsd meg a fehér részt a barna héjtól, majd darabold fel! Kitartás, kemény dió! Egy kis zsíradékon párold 5 percig a feldarabolt brokkolit és a kókuszt (utóbbi sosem fog megpuhulni, de valamit kell vele kezdeni), majd add hozzá a tejszínt, a kókusz levét és szórj rá curryt, fehérborsot, chilit, reszelj rá bő fél evőkanál gyömbért! Párold tovább, majd amikor a brokkoli puha lesz, add hozzá a padlizsánt és a narancsot, sózd és igazítsd ízlésednek megfelelően a fűszereket! Közben főzd meg a barnarizst, vagy a kedvenc köretedet, ezt itt nem részletezem, csináld, ahogy neked tetszik, én nem tudok rizst főzni. Tálald az ételt zölddió lekvárral, ez pompás kísérője ennek a fűszer-zöldség-gyümölcs eklektikának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése