2011. március 20., vasárnap

Saltimbocca

Igaz, borjú combról szól a fáma, de a hosszú hétvége után üresek voltak a pultok, és csak borjú karajt találtam. Azt viszont annál finomabbat! Ajánlom mindenkinek a Nagycsarnok sztárhentesét, igazi szájba repülő eledelt kínált.
A saltimbocca egyébként a világ legegyszerűbben elkészíthető ételei közé tartozik, kiváló döntés, ha az ember este vendégeket vár, és épp nincs ideje órákat bíbelődni az előkészületekkel.


Végy fejenként 1-2 szelet borjú karajt (az eredeti recept szerint combot), nyomkodd szét őket egy kicsit, fektess mindegyikre egy-egy szelet sonkát (nekem mennyei olasz érlelt sonkához volt szerencsém), tegyél rá egy-egy nagy zsálya levelet, és tűzd meg fogpiszkálóval! Lisztezd be a húsok alját, majd szórj rá sót, borsot! Olíva olaj és vaj keverékén nagy lángon pirítsd meg, majd öntsd fel jó minőségű fehérborral, és fedő alatt párold 8-10 percig! Vedd ki a húsokat és nagy lángon párologtasd a levet, hogy kicsit sűrűsödjön, de nem kell túl vastagnak lennie a szósznak, nehogy túl sós legyen.

Friss salátánál jobb köretet nem tudok elképzelni hozzá.

1 megjegyzés:

A megjegyzésed a blog moderátorának jóváhagyása után fog megjelenni. (Sajnos nagyon sok spam érkezik.)