2010. május 20., csütörtök

Eperpite


Improvizáció volt, kb. így történt:

Kakaós tészta:
200g liszt
50g cukrozatlan kakaópor
100g cukor
50g vaj
2 tojás sárgája
2 ek. tej
1 tábla fekete csoki

Gyúrd össze a hozzávalókat a csokin kívül, nyújtsd ki, nyomkodd bele egy kivajazott gyümölcstorta formába, majd süsd ki! A sütés utolsó perceiben tördeld bele a csokoládét, és amikor kiveszed a sütőből, kend el a tésztán egyenletesen! Hagyd kihűlni!

Töltelék:
600 g eper
negyed bögre(?) cukor
1 zselatinpor

Vágd félbe a megmosott epreket, a szebbeket tedd félre, a többit pedig kezdd el hevíteni, miközben hozzáadod a cukrot! Főzd kb. 15 percig, amíg jól össze nem esik, majd menj rá botmixerrel, oszlasd el benne a zselatint, várj néhány percet, és töltsd bele a tésztába! Rakd rá a szép epreket, majd hűtsd le az elkészült pitét a hűtőben!

2 megjegyzés:

  1. Mmmmm... Nagyon jól néz ki! Alighanem ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi endivia! Sok sikert hozzá! :)

    VálaszTörlés