2010. május 20., csütörtök
Eperpite
Improvizáció volt, kb. így történt:
Kakaós tészta:
200g liszt
50g cukrozatlan kakaópor
100g cukor
50g vaj
2 tojás sárgája
2 ek. tej
1 tábla fekete csoki
Gyúrd össze a hozzávalókat a csokin kívül, nyújtsd ki, nyomkodd bele egy kivajazott gyümölcstorta formába, majd süsd ki! A sütés utolsó perceiben tördeld bele a csokoládét, és amikor kiveszed a sütőből, kend el a tésztán egyenletesen! Hagyd kihűlni!
Töltelék:
600 g eper
negyed bögre(?) cukor
1 zselatinpor
Vágd félbe a megmosott epreket, a szebbeket tedd félre, a többit pedig kezdd el hevíteni, miközben hozzáadod a cukrot! Főzd kb. 15 percig, amíg jól össze nem esik, majd menj rá botmixerrel, oszlasd el benne a zselatint, várj néhány percet, és töltsd bele a tésztába! Rakd rá a szép epreket, majd hűtsd le az elkészült pitét a hűtőben!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Mmmmm... Nagyon jól néz ki! Alighanem ki fogom próbálni :)
VálaszTörlésKöszi endivia! Sok sikert hozzá! :)
VálaszTörlés