2009. december 1., kedd

Bárányragu édesburgonyával

Mostanában rákaptam a trendi média-szakácsok figyelgetésére. Kétségtelen, hogy sokat lehet tanulni tőlük (vagy azoktól, akik őket "csinálják"). Nem titkoltan most egy Jamie Oliver receptet követtem. Minthogy sem bárányhússal, sem a receptben szereplő fűszerekkel nem sok tapasztalatom volt mostanáig, próbáltam egy az egyben a recept szerint haladni. Az eredmény kellemes, jó kiindulópont ahhoz, hogy legközelebb bátrabban és kreatívan használjam ezeket az alapanyagokat és íz társításokat. A hússal még vannak gondjaim, a Lehelen szerzett birkanyakat lehet, hogy kicsit idős állat viselte, elég inas volt, amitől már a csontozás során is féltem, de az íze remek és a hosszú sütés után rugalmas, de éppen nem rágós állapotba került.

A nagy felfedezések:
-Hatalmas tömegű erőteljes fűszert (koriandermag, rozmaring, római kömény, édeskömény, csili) használtam, mégsem ütötte agyon az ételt, inkább ellenpontozta a birkahús szikárságát.
-Az aszalt sárgabarack itt egyenesen csodás! Soha nem gondoltam volna, hogy hús mellé teszem a sütőbe. Bármilyen raguba, fokhagymás szaftos sült étel mellé el tudom képzelni ezután.

A receptet nem részletezem, itt megtalálható:
http://www.jamieoliver.com/recipes/lamb-recipes/moroccan-lamb-stew

Nálam így néz ki:


2 megjegyzés:

  1. Kedves György!

    Szeretnélek meghívni egy szavazásra, de nem akarom kommentben belinkelni (az kicsit spam-es lenne). Ha írsz egy emailt a címemre, akkor megírom a részleteket. Köszönöm!

    Üdv,
    Nelli

    VálaszTörlés
  2. Thanks for the erdekes informacio

    VálaszTörlés

A megjegyzésed a blog moderátorának jóváhagyása után fog megjelenni. (Sajnos nagyon sok spam érkezik.)