2008. július 5., szombat

Töltött cukkíni

Egy könnyű nyári étel cukkíniszezonban.

Hozzávalók 2-3 személyre:
4 kisebb cukkíni (összesen kb. 1 kg)
20 dkg juhtúró
10 dkg húsos császárszalonna
2.5 dl tejföl
10 dkg sajt (kommersz trappista, vagy ínyenc parmezán)
1 csokor kapor
diónyi vaj

Eszközök:
sütőtepsi, gömb-vájó

Elkészítés:
Darabold fel a cukkíniket 3-4 cm magas darabokra, majd vájd ki a közepüket úgy, hogy alul ne legyenek lyukasak. Ebbe a vájatba kerül majd a töltelék.

Aprózd fel a szalonnát pici darabokra és aprítsd a kaprot is!
Keverd össze a juhtúrót, a tejfölt, a szalonnát és a kapor felét!
Töltsd meg a cukkíniket a töltelékkel és helyezd őket a kivajazott tepsire! A kivájt gömböcskéket szórd közéjük, ne vesszenek kárba!

Előmelegített sütőbe helyezve 200 fokon süsd kb. 45 percig!
Tálaláskor használd fel a megmaradt kaprot (pl. a szórd a gömbökre)!



2 megjegyzés:

  1. Ajánlásod megfogadva a kaprot friss oreganoval és 1 gerezd fokhagymával helyettesítettem, finom volt. :)

    VálaszTörlés