Köretnek az épp szezonális újkrumplit és a hihetetlen édes és zsenge cukorborsót választottam, igazán jól ment hozzá.
Az oldalas:
Az összes összetevőt lezárható fóliában hagyom pácolódni hűtőben egy napig.
Sütés előtt egy órával kiveszem a hűtőből, majd alufóliával letakarva 220 Celsius fokon egy óráig sütöm, majd kitakarva rotitherm (ha nincs, hagyományos) sütési móddal 180 fokon aranybarnára sütöm. Itt nagyon kell figyelni, hogy akkor vegyem ki, amikor a legszebb színt mutatja.
Pirított újburgonya:
1 kg. újburgonya, alaposan megmosva, megdörzsölgetve. A héja maradjon rajta, nehogy elkezdd pucolni! Nem kell feldarabolni sem!
4 ek. vaj (kacsazsír is biztos jó, de az oldalashoz inkább valami könnyűt próbáltam készíteni)
fél új fokhagyma (ami kimaradt az oldalasból)
fél fej főzőhagyma
1 jó nagy csipet só
Párold az újkrumplit egy nagy edényben 2 ek. vajon, és egy ujjnyi vízen, a fokhagymával és a sóval együtt. Amikor megpuhul, ez kb. 40-50 perc, akkor vedd ki az edényből és tedd át a sütőbe a vaj fennmaradó részével együtt, add hozzá az apróra vágott hagymát és süsd meg érzés szerint. A lényeg, hogy jól piruljon, a rotitherm itt is jó szolgálatot tehet.
A cukorborsó:
Egy kevés vajon párold meg lassú tűzön, közben adj hozzá egy csipet sót. Ne főzd túl!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
A megjegyzésed a blog moderátorának jóváhagyása után fog megjelenni. (Sajnos nagyon sok spam érkezik.)